Gyurcsány a 'senkiházi' Orbánról beszélt a kémítélet után

Gyáva miniszterelnöknek, gazembernek és senkiházinak minősítette Gyurcsány Ferenc Orbán Viktort azután, hogy a kémperben letöltendő szabadságvesztésre ítélték Szilvásy György egykori titokminisztert és társait.

Gyurcsány Ferenc Facebook-videoüzenetében az Orbán-kormány abszurd világára jellemző momentumnak tartja, hogy az 1950-es évek óta most ítéltek el először minisztert vagy volt tárcavezetőt kémkedés miatt. „Hogyan szolgálják ki ezt a gyáva miniszterelnököt, ezt a gazembert, ezt az erőszakos senkiházit bírók, rendőrök, ügyészek?" – kérdezte a 80 évre titkosított per pénteki ítétlethirdetése után.

A Debreceni Törvényszék Galambos Lajosra és Szilvásy Györgyre letöltendő, Laborc Sándorra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és a közügyektől 3 évre eltiltotta.

Szilvásy György másodrendű vádlottat, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, a közügyektől 3 évre eltiltották.

Gyurcsány Ferenc beszélt a bíróról is. Azt üzente „valami Nagy nevű ezredesnek, hogy egyszer a tartója is el fog bukni, és el fog vele menni ő is, és utálni fogja majd önmagát, és nem tud majd elszámolni a lelkiismeretével".

A DK elnöke azzal zárta üzenetét, hogy fel kellene venni a kesztyűt. „Maradjunk Szilvásyval és a köztársasággal, védjük meg magunkat és ezt az országot" – mondta Gyurcsány Ferenc.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.