Gyurcsány: reformok az euróért

Összehangolt reformjavaslatok készülnek 2009 elejére az euró mielőbbi bevezetése érdekében - derült ki a miniszterelnök és a Reformszövetség egyeztetésén.

Jövő év elejére összehangolt reformjavaslatokat készít a Reformszövetség - derült ki a szövetség tagjai és a miniszterelnök között lefolytatott megbeszélés után. A január végére-február elejére elkészülő javaslatok kiterjednek az önkormányzatokra, a közigazgatásra, a nyugdíjrendszerre, vállalkozásélénkítésre, az adórendszerre, az egészségügyre és az oktatásra is - közölték újságírók előtt Pálinkás József az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke és Futó Péter, az Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elnöke. A reformok célja, mint mondták, az euró minél hamarabbi, akár 2012-es bevezetése.

Budapest, 2008. december 2.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üdvözli Vízi E. Szilvesztert, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét, amikor a Reformszövetség tagjai a Parlament Nándorfehérvári termében találkoztak a kormányfővel.
MTI Fotó: Soós
Budapest, 2008. december 2. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üdvözli Vízi E. Szilvesztert, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét, amikor a Reformszövetség tagjai a Parlament Nándorfehérvári termében találkoztak a kormányfővel. MTI Fotó: Soós

"A tervezett változtatások célja, hogy a következő évtized elején az euró legyen a fizetőeszköz Magyarországon és tíz éven belül a hazai átlagjövedelmek megközelítsék az európai szintet" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A Reformszövetséget múlt pénteken hozták létre az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint az MTA volt vezetői és jelenlegi elnöke.

A Reformszövetség tagjaival a kormányfő után ma Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is tárgyal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.