Gyurcsány: Orbán szája nagyobb, mint a képessége

A magyar politika vízválasztója ma, hogy kik azok, akik szembenéznek a válsággal és kik azok, akik gyávák vagy intellektuálisan üresfejűek és kikerülik a válaszadást - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán Tatabányán közel 400 fős hallgatóság előtt.

"Utóbbi körbe sorolom a Fideszt. Ennél üresebb beszédet, amit a Fidesz elnöke tartott, régóta nem hallottam. Kár volt kétszer  elhalasztani, de megtartani volt a legnagyobb kár. Orbán szája  nagyobb, mint képessége. ... Csak el kellene mondani, mit tenne -  szabadabban beszélhet, mint én - de szóvirágokat mond, udvarol,  csábít. Ez nem politika, ez gyávaság" - jelentette ki.

A Válságkezelés és növekedés, stratégia az erős Magyarországért  elnevezésű kormányzati konferencia-sorozat keretében tartott  rendezvényen Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a Reformszövetség és  Bokros Lajos válságkezelő javaslataival lehet vitatkozni, lehet őket  partnerként becsülni. Hosszú távon fő irányokban és gazdaságilag  racionálisak, de a hosszú távot meg kell élni.

"Szociális munkást, létminimum alatt élőket ritkán kérdeznek meg  a válságkezelésről. Méltányosságot kérek a közgazdászoktól", hogy a  gazdasági szempontok mellett szociális megfontolások is  érvényesülhessenek - tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint nem azzal kell foglalkozni, ami az  elmúlt hét évben történt, mert most bajban vannak azok az országok  is, akikre korábban csodálattal néztünk, megemlítve Szlovákiát,  Írországot és Észtországot.
"Bátorítani akarjuk az országot, nem butítani!" - jelentette ki  Gyurcsány Ferenc. Az embereket összefogásra buzdította és a kormány  legfontosabb feladatának a munkahelyek megőrzését nevezte. Utalt  arra, hogy a kormány kifizeti az ötödik munkanapot azoknak a  vállalkozásoknak, akik elbocsátások helyett bevezetik a négynapos  munkahetet.

"Aki azt mondja, semmi erőfeszítést nem kell tenni, az hazudik,  az szélhámos. Ha nem tudnák, kiről beszélek, akkor szólok" - tette  hozzá.

Tatabányai programja során helyi vállalkozókkal is találkozott a kormányfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.