Gyurcsány: nyíltan támadják az emberi méltóságot

Gyurcsány szerint a gyűlöletbeszéd-törvény akadályozói az emberi méltóságot támadják. Nagyon színes koalícióval kell küzdeniük a szabályozásért, mondta a kormányfő - burkoltan Sólyomra is utalva. A Fidesz válaszul "villázni" kezdett.

Nyíltan támadják az emberi méltóságot azok, akik akadályozzák, hogy az Országgyűlés jogi eszközöket teremtsen a gyűlöletbeszéd elleni fellépéshez - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke pénteken Budapesten, a Kísértet járja be Európát: a rasszizmus kísértete című nemzetközi konferencián.

Az MSZP évek óta küzd a világos jogi környezetért, kevés sikerrel, mert létrejött egy nagyon színes koalíció, a jobboldali pártok egy részével és a liberálisok egy csoportjával, ők hatalmi érdekekből, illetve alkotmányos jogvédelemre hivatkozva utasítják el a jogi szabályozást - mondta a szocialista politikus az Európai Parlament szocialista frakciója, az MSZP európai parlamenti delegációja és a Táncsics Alapítvány által szervezett konferencián.

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország nehéz helyzetben van, mert a rendszerváltás után nem jött létre a demokratikus közép koalíciója, a magyar jobboldal szolidárisabb volt a szélsőjobboldallal, mint a balközéppel.

"Elég furcsa, ha rasszizmusról, szélsőjobbról szónokol az az ember, aki minden nap egy olyan villából jár dolgozni, amelyet kétszeresen: előbb a nyilasok, majd a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - reagált a kormányfő kijelentéseire Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.