Gyurcsány is felköszöntötte Horn Gyulát

Bár személyesen nem vesz részt Horn Gyula születésnapi ünnepségén Gyurcsány Ferenc, az exkormányfő személyes hangú levélben köszöntötte elődjét.

Bár Gyurcsány Ferenc is kapott meghívót a ma 80 éves Horn Gyula születésnapi rendezvényére, ám külföldi útja miatt azon nem tud részt venni, ezért köszöntő levelét Kósáné Kovács Magda, a Demokratikus Koalíció etikai bizottságának elnöke (a Horn-kabinet egykori minisztere) olvassa majd fel.

A levelet Gyurcsány a saját Facebook-oldalán is közzétette:

"Kedves Gyula!

Barátsággal köszöntelek születésnapodon. Kívánom, kapj erőre, gyógyulj meg, hogy mielőbb visszatérhess családod, barátaid, tisztelőid köré.

Tisztelettel tekintek életutadra. Nemzedéked sok tagjával együtt hosszú ideig hitted, a kommunizmus felszabadíthatja az alávetettek, kitaszítottak millióit, mindenki számára biztosíthatja az emberhez méltó életet, hogy kiszabadíthatja, felemelheti a nemzetet évszázados lemaradásából. A kommunizmus, a szocializmus kísérlete megbukott. Megbukott, mert az emberi méltóság, a szabadság ügyével szemben erőszakkal, korlátozással kívánt emberibb világot teremteni.

Azok közé tartozol, akik megértették, hogy a demokratikus Magyarországnak nincs alternatívája. Gyanítom, hogy hosszú, önemésztő gyötrődés alakított tiszteletreméltó demokratává, végül lettél igazi államférfi. A rendszerváltozás meghatározó politikusa vagy, a harmadik Magyar Köztársaság egyik alapítója. Történelmet írtál az 1995-ös gazdaságpolitikai fordulattal, példát mutattál, hogy miként korlátozza magát a kétharmados parlamenti támogatással bíró demokratikus többség.

Köszönöm, hogy amikor nagyon kellett, 2006-ban támogattad a kiigazítás és reform politikáját.

Az én szememben érdemessé váltál a Köztársaság legmagasabb kitüntetésére, a Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjére. Viseld büszkeséggel, méltósággal!

Barátsággal: Gyurcsány Ferenc"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.