Gyurcsány: itt a vége, Viktor!

"A nyolcvanas évek végének fellazult világában Bécs, a Mariahilfer Strasse volt a szocialista (kis)polgári álmok netovábbja. Ide igyekezett Magyarország apraja és nagyja, ha meg akart merítkezni a fogyasztás élvezetében. Ott minden volt, bár a slágert - ki tudja miért? - a Gorenje hűtő jelentette. Ha jól emlékszem, még Grósz Károly, vagy már Németh Miklós kormánya azt engedélyezte, hogy minden állampolgár szabadon vehetett 50 dollárt, és ezzel a kemény valutával a zsebében útnak indulhatott. A korabeli tudósítások szerint a nagyszülőkkel, rokonokkal megrakott Wartburgok, Skodák és Zsigulik konvoja lépte át a határt Hegyeshalomnál, hogy ellepjék Bécs híres vásárlóutcájának boltjait, melyeknek kirakataiban nagybetűkkel írt szöveg hirdette: eladóink beszélnek magyarul" - írja legfrissebb blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök, lapunk tudósítására hivatkozva kiemeli: megint magyar nyelvű hirdetések jelentek meg Ausztriában." Megint valami kelendőt ajánlanak a magyaroknak. De már nem Gorenjét, nem japán HIFI-tornyot, hanem ennél is fontosabbat. Ausztria ma biztonságot ajánl a magyaroknak. Az út menti óriásplakátok arra csábítják honfitársainkat, hogy helyezzék biztonságba pénzüket Ausztria bankjaiban. A bankok üzletet szimatolnak, mert úgy látják, hogy Magyarországon csorbult a magántulajdon szentsége, mert úgy látják, hogy a magyar kormány szemérmetlenül turkál a zsebünkben" - véli az ex-kormányfő.

Mint írja: a Fidesz arrogánsan lerázza magáról a tegnapi leminősítés terhét. "Nyegle és gusztustalan módon hárítják a felelősséget. Szidalmazzák a hitelminősítőket. Na de mit mondanak az osztrák bankokra? Azt mégsem mondhatják, hogy politikai számításból keltenek bizonytalanságot" - hangsúlyozza a szocialista politikus.

"Orbán helyében az osztrák plakátoktól jobban tartanék, mint a leminősítők szavától. Mert a plakátok mögött a nép hangja van. A nép megingott biztonságérzete. A menekülés, a vagyon menekítésének első egyértelmű jele. Ha a vagyon, a pénz disszidálni kezd, utána az emberek is megindulnak. Orbán elől disszidálnak. A forradalom katonái dezertálhatnak. Ha megteszik, akkor itt a vége, Viktor" - hangsúlyozza Gyurcsány.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.