Gyurcsány, aki egyetért a blogjában Sarkozyvel

Nyugodt volt a nyár, nem vitt rá a lélek, hogy belebeszéljek ebbe a nyugalomba, írja legújabb blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc volt kormányfő.

Tamás balesete és az ezt követő műtét miatt elmaradt a szokásos csatornahajózás, toldja a posthoz a személyes betétet Gyurcsány Ferenc. Az fel sem merült, hogy nélküle, egy kisebb csapattal nekivághatnánk Angliának, így aztán maradtunk a Balatonon­, erről talán írtam is korábban, majd augusztus második felében Horvátországba utaztunk.

Az iskolakezdéssel kapcsolatos gondok ecsetelése után a volt kormányfő megjegyzi, olvasta Buda Péter és Gábor György "izgalmas, bár nem könnyű olvasmányt jelentő második közös könyvét, mely A politika szolgálólánya címmel jelent meg. "A hiánypótló esszé és tanulmány-gyűjtemény ritkán elemzett oldalát mutatja a társadalmi-politikai folyamatoknak - írja Gyurcsány. - Azt taglalja, hogy a racionalitásra és a szekularitásra épülő, a felvilágosodásig visszanyúló hagyományokkal rendelkező és azokból is építkező modernitással szemben hogyan lép fel egy, az elmúlt évtizedekben egyre erősödő antimodernista irányzat. Ez utóbbi megkérdőjelezi a szekuláris állam létjogosultságát, relativizálja a jog hatalmát, és helyettük a keresztény erkölcsöt állítja, vagy legalább is javasolja állítani a társadalmi-állami működés középpontjába."

Idéz is a könyvből. Méghozzá azért, hogy "A Meleg Büszkeség Napja előtt bizonyára indokolt lehet megismerni, miként vélekedik Európa egyik meghatározó konzervatív politikusa a homoszexualitásról."

„Sárközy (...) nem egészen két hónappal a választások előtt interjút adott a Tếtu című melegek és leszbikusok magazinjának. (...) Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint van-e szimbolikus, társadalmi és filozófiai jelentősége annak, hogy valaki heteroszexuális vagy homoszexuális, Sárközy az alábbiakat feleli: ‹Nincs. Hogy egészen világos legyek, engem nem a homoszexualitás vagy a heteroszexualitás foglalkoztat, hanem a szerelem (kiemelés tőlem: GyF). A szerelem mindennek az alapja.› A jobboldali elnökjelölt ezt követően kifejtette, hogy a heteroszexuális szerelem nem magasabb rendű, mint a homoszexuális. Hangsúlyozta, hogy az ember nem választhatja meg szexuális orientációját, ebből következően nagyfokú igazságtalanság minden diszkrimináció ott, ahol szabad választásról nincs szó."

Egyetértek Sarkozyvel - zárja bejegyzését a blogírást újabban erősen hanyagoló Gyurcsány Ferenc.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.