Gyurcsány: a főügyészség hazudik

Gyurcsány Ferenc mai Facebook-bejegyzésében azt állítja, hogy "miközben a Főügyészség saját kommunikációjában bizonyítékok hiányára hivatkozott, a hivatalos határozat ezzel szemben egyértelműen bűncselekmény hiányát állapítja meg."

"Kézhez kaptam a Központi Nyomozó Főügyészség határozatát, melyben arról értesítenek, hogy az úgynevezett Sukoró-ügyben megszünteti az ellenem folytatott nyomozást. A döntést a főügyészség a múlt héten jelentette be arra hivatkozva, hogy a hivatali visszaélést bizonyítékok hiányában nem tudja megállapítani.

A most megküldött hivatalos határozatban viszont nem ez áll. Idézem: „a nyomozást a Be. 190. §-a (1) bekezdésének b) pontja alapján – mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény – megszüntetem.”

Miközben tehát a Főügyészség saját kommunikációjában bizonyítékok hiányára hivatkozott (azaz azt sugallta, hogy elkövettem a bűncselekményt csak a vádhatóság nem tudja bizonyítani azt), a hivatalos határozat ezzel szemben egyértelműen bűncselekmény hiányát állapítja meg. Nagy különbség.

Korábban azt mondtam, hogy alávaló módon viselkedett a főügyész, Polt Péter. Ahogy látom, ez a főügyészségre is igaz. Annak érdekében, hogy mentsék irhájukat, hogy valami kapaszkodót adjanak az engem börtönben látni akaró jobboldali híveknek, politikai mószerolásba kezdtek. Menthetetlenül tisztességtelenek. És ha másért nem, akkor önmagában ezért alkalmatlanok is. Akkor most megnézzük, hogy miként vehetek elégtételt a Főügyészségen" – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében a volt miniszterelnök. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.