Gyurcsány szerint Orbán ne számítson nyugodt nyugdíjas évekre

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a diktatúrákra jellemző súlyos bűncselekménynek nevezte, hogy a hatalom a bíróságot felhasználva bebörtönzi ellenfeleit.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a Sukoró-ügyben egyértelműen ő volt a célpont, utódja törvénytelen és tisztességtelen módon próbálta börtönbe juttatni. Ez azonban nem sikerült, ezért a "védtelenebb, gyengébb" Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját ítélték letöltendő börtönbüntetésre - fejtette ki Gyurcsány Ferenc, aki megjegyezte, Tátrai Miklós arról számolt be, hogy az ügyészségnek végig az volt a célja a perben, hogy kicsikarjon egy hamis vallomást ellene.

Ezt már olvasta?

A jelenlegi kormánypártok képviselői 2006-ban még nem találtak morális kifogást abban a szerződésben, amit most jó erkölcsbe ütközőnek nyilvánítottak, és tegnap megszavazták a felbontását. A célkeresztben: Simicska Lajos. Szalai Anna írása >>>

„Az ügyészség ezen eljárása nem egyszerűen tisztességtelen, hanem törvénytelen" - mondta a DK elnöke, majd hangsúlyozta, korábban számtalan ügyben sikertelenül próbálták meghurcolni, ezért úgy gondolja, Tátrai Miklósnak és Császy Zsoltnak miatta is kell bűnhődniük, pedig meggyőződése, hogy a két korábbi vezetőt ártatlanul, politikai megrendelésre, koncepciós perben ítélték el.

Gyurcsány Ferenc a történtek miatt azt mondta, szót kíván emelni a magyar köztársaságért, amelyet szerinte Orbán Viktor, Polt Péter, Kovacsics Gábor eljáró ügyész, Handó Tünde és az ítélkező bíró, Somogyváriné Csendes Mária „megbecstelenített". Az ellenzéki politikus az említetteknek azt üzente, „ne számítsanak nyugodt nyugdíjas évekre", mert tettük nem fog következmények nélkül maradni. A hatalom bukását követően „kinyitjuk az aktákat és akkor a mai vádlókból vádlottak lesznek" és tisztességes eljárásban bizonyítják majd bűnösségüket - fogalmazott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.