Gyurcsány győzelmet hirdetett és már 2018-ra gondol

A DK elnöke a bloldal győzelmeként értékelte a referendum érvénytelenségét, és már a jövő héten leülne tárgyalni a választási együttműködésről.

„A magyarok ma megmutatták, hogy hiába a sokmilliárdos hazugságkampány, az orbáni média hírhamisításai, a hazug félelemkeltés, nem térnek le az európai útról" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a vasárnapi népszavazás urnazárása után. A várhatóan érvénytelen referendum ugyanis szerinte azt jelenti, hogy sok millió ember ellenállt a félelemkampánynak és nemet mondott Orbán Viktornak.

„Orbán mindent egy lapra tett fel, és méretes kudarcot szenvedett politikai és közjogi értelemben egyaránt" – mondta Gyurcsány, aki szerint egy normális, demokratikus országban még ma este le kellene mondania. A nemmel szavazóknak azt üzente: többségük nyilván féltette a hazáját, de Magyarország továbbra is biztonságos, élhető ország lesz, nem rosszabb, hanem jobb hely lesz, nem lesznek kötelező kvóták, és nem fogják elárasztani az országot a menekültek.

A DK elnöke szerint az eredmény a demokratikus ellenzék győzelme is. „A baloldal tíz éve vár egy igazi győzelemre, és ez ma végre megtörtént" - mondta Gyurcsány, aki emlékeztetett, hogy az ő pártja javasolta először a népszavazás bojkottját. Az eredményből – állítja – k az következik, hogy az ellenzék győzhet 2018-ban is. „Most az a feladat, hogy a mai győzelemből kormányváltó erőt kovácsoljon 2018-ra" - mondta, és jelezte, hogy a DK már a jövő héten kész tárgyalni a választási együttműködésről azokkal, akik a távolmaradásra buzdítottak.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.