Gyurcsány Ferenc bojkottot hirdet

A DK elnöke azt javasolja, hogy a demokratikus ellenzék mindaddig bojkottálja a parlament üléseit, míg a "népszavazásokat lehetetlenné tévő" szabályokat meg nem változnak, s "a Fidesszel cinkos" választási bizottsági tagok le nem mondanak tisztségükről.
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt kezdeményezi, hogy "a demokratikus ellenzéki pártok" - a kétharmados szavazások kivételével - mindaddig bojkottálják a parlament üléseit, amíg az Országgyűlés meg nem változtatja a "népszavazásokat lehetetlenné tévő" szabályokat, és amíg "a Fidesszel cinkos" választási bizottsági tagok le nem mondanak tisztségükről.

Gyurcsány Ferenc pártelnök az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Választási Iroda előtti "szégyenletes skinhead-támadás" egyértelművé tette: a kormánypártok mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a nép dönthessen az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról.

A DK parlamenti képviselői emellett országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be, amelyben kezdeményezik, hogy az Országgyűlés írjon ki népszavazást a vasárnapi boltzár eltörléséről, lehetőséget adva arra, hogy dönthessenek a polgárok a kérdésről - áll a közleményben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.