Ő az a képviselő, akinek nem volt mondanivalója a parlamentben

Egyetlenegyszer sem szólalt fel ebben a parlamenti ciklusban a fideszes Bíró Márk, míg Kubatov Gábor és Tiffán Zsolt is csak egyszer kért szót az Országgyűlésben. Az ellenzéki politikusok közül Gyurcsány Ferenc és Oláh Lajos szólalt fel a legritkábban - derül ki a Policy Solutions elemzőintézet által indított honlapból.
Bíró Márk
Parlament.hu

A Képviselőfigyelő portálon a 199 magyar országgyűlési képviselő munkáját követi nyomon, köztük a felszólalásaikat, szavazásaikat és a benyújtott törvényjavaslataikat, indítványaikat. A honlapon a 2014-ben megkezdett ciklus legaktívabb és legpasszívabb képviselőit vizsgálták számos szempont szerint.

A szavazási részvétel alapján a kormánypárti képviselők kerültek a ranglista első tíz helyére. Ugyanakkor Orbán Viktor és az ellenzéki Gyurcsány Ferenc vett részt a legkevesebb szavazáson.

Az elemzésből az is kiderül, hogy az ellenzéki képviselők beszélnek a legtöbbet, miközben a parlament közel kétharmada fideszes és kereszténydemokrata. A legaktívabb párt az LMP, öt parlamenti politikusa a 10 legtöbbet felszólaló képviselő közé tartozik. A fideszes Bíró Márk viszont egyetlenegyszer sem szólalt fel, de Kubatov Gábor és Tiffán Zsolt sem kér túl gyakran szót. Az ellenzékben Oláh Lajos és Gyurcsány Ferenc szólal fel a legritkábban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.