Csepreghy: Hogyan adhat Brüsszel hálapénzt Gyurcsánynak?

Csepreghy Nándor értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az Európai Bizottság "egy politikailag függetlennek nem mondható politikus négyfős cégnek" adott megbízást a magyar fejlesztéspolitika ellenőrzésére.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól, gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altust bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Csepreghy Nándor vasárnap a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az Európai Bizottság egy politikailag függetlennek nem mondható politikus négyfős cégét bízta meg a feladattal, ahelyett, hogy arra például egy nagy nemzetközi könyvvizsgáló céget kért volna fel.

A politikai függetlenséget hirdető bizottság hogyan adhat hálapénzt Gyurcsány Ferencnek? – vetette fel Csepreghy Nándor, aki szerint Magyarországon senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke képes lesz objektív, szakmailag elfogulatlan álláspont kialakítására.

Csepreghy nyilatkozatára reagálva az Altus közölte, hogy az egész EU-nak adnak tanácsokat, még 2014-ben nyertek egy nemzetközi tederen, 11 cégből álló konzorcium vezetőjeként. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.