Gyűjtést szerveznek a túlélőknek Tatárszentgyörgyön

Az országos, illetve megyei cigány közösségek gyűjtést szerveznek a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatainak családtagjai javára.

Az Országos Cigány Önkormányzat a Tatárszentgyörgyön tragikusan elhunyt fiatalember életben maradt két kiskorú gyermeke és felesége megsegítésére adományokat gyűjt. A család leégett házának rendbehozatalára az OCÖ az Erste Bank Zrt.-nél vezetett, 11600006-00000000-27429871 számú elkülönített bankszámlaszámra, vagy rózsaszín postacsekken (Országos Cigány Önkormányzat, 1074. Budapest, Dohány u. 76.) várja az adományokat.

Az árvák, és a család fájdalmának enyhítésének érdekében, jelképes összegekkel folyószámlát nyitottak az életben marad élettárs nevére Pest megyei roma kisebbségi vezetők is (Jakab Renáta: 65500020-30038133-61000008). "Félnek az emberek, roma és nem roma egyaránt! A félelem bizonytalanságot szül, a bizonytalanság pedig anarchiát!" - figyelmeztetnek közös közleményükben azok a Pest megyei cigány közösségi vezetők (Raffai László, Oláh József és  Gáspár Szilvia), a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságal kapcsolatban.

Tatárszentgyörgy a magyar történelemben a szélsőjobboldali ordas eszmék megjelenésével vált ismertté. A Gárdamasírozás óta másfél évvel emberéleteket követelt a gyűlölet, és az emberi tökéletlenség. Véleményünk szerint a település ugyanolyan áldozat, mint azok a védtelenek, akik életükkel fizettek! - olvasható a közleményben.

Felhívják a tragédiával kapcsolatban eljáró hatóságokat, hogy a kedélyek és a feszültségek további gyűrűzésének megakadályozásának érdekében, a lehető leggyorsabban kerítsék kézre a gyilkosokat, akik orvul lemészárolták apát és ötéves gyermekét, akik derékba törtek ez által több életet. Felszólítanak továbbá minden demokratikus erőt és mozgalmat, hogy emelje fel hangját a gyűlölet ellen, Sólyom László köztársasági elnököz pedig arra: emelje fel szavát az országgyűlésben az országban eluralkodó pánik hangulat megfékezésére, "a horizonton már látható polgárháború elkerülésének érdekében".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.