Terézváros: enyhítették a csendrendeleten - ha a lakók is úgy akarják

Szeptember 1-jétől csenderendelet keserítette Budapest mulatónegyedének életét. Ma a kerületi képviselő-testület módosította a szabályt. Kérdés, hogy a lakók belemennek-e – és minek fejében – a reggel hatig való nyitva tartásba.

A lakók több mint ötven százalékának a hozzájárulásával reggel 6 óráig is nyitva tarthatnak a VI. kerületi üzletek, szórakozóhelyek és vendéglátóipari egységek - közölte Hatvani Csaba (MSZP) alpolgármester.

A terézvárosi alpolgármester elmondta, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésen elfogadott módosítás november 1-jén lép hatályba. Korábban a kerületi rendelet értelmében a vendéglők legfeljebb hajnali 1 óráig tarthattak nyitva.

Hozzátette: a képviselő-testület elfogadta azt a módosítást is, amely szerint azok a vendéglátó-ipari egységek, amelyek ellen az elmúlt egy évben nem érkezett panasz, november 1-je után - a szükséges engedélyek birtokában - reggel 6 óráig tarthatnak nyitva, s ehhez nem kell a lakók hozzájárulása. Az engedély azonban visszavonható, ha a lakók minimum 60 százaléka írásos formában panaszt tesz az adott vendéglő ellen.

Hatvani Csaba közlése szerint elfogadták azt a rendelkezést is, amely szerint üzemeltetőváltás esetén az új üzemeltetőnek az eltérő nyitva tartási engedélyt újra kérnie kell.

A szeptember 1-jével életbe lépett terézvárosi szabályozás értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthattak nyitva a kerületi szórakozóhelyek. A lakók legalább kétharmadának a hozzájárulásával a nyitva tartási idő maximum éjjel 1 óráig kitolható volt.

A rendelet ellen számos civil tiltakozást tartottak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.