Hónapok óta tartozik a tanárok fizetésével a Klik

Több mint 27 milliárd forintos gyorssegélyt kapott a Klik a központi költségvetésből, amiből az elmaradt béreket és utazási támogatásokat kifizethetik a pedagógusoknak még karácsony előtt – adta hírül értesülését a Kisalföld, megbízható forrásokra hivatkozva.

Erre azért volt szükség, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hónapok óta nem utalja a közalkalmazottak és az óraadói megbízással dolgozók munkába járási költségtérítését, és sok egyéb mást sem – hívta fel a figyelmet a Pedagógusok Demokratikus Szervezete a napokban, nem először figyelmeztetve a problémára, hogy a Kliktől várt kifizetések rendszeresen késnek, időről időre nem jutnak hozzá fizetésükhöz a tanárok.

Az igazgatók hosszú ideje semmilyen hírrel nem tudnak szolgálni az elmaradt kifizetésekről, és az egészben az a legkínosabb, hogy ők érzik kellemetlenül magukat a kialakult helyzetben. Holott ők semmiről sem tehetnek, a kezük meg van kötve – írta a Győr-Moson-Sopron megyei iskolákban kialakult helyzetről szóló írásában a Kisalföld. Nem elsőként. A tanév végéhez közeledve ugyanis szintén elmaradt járandóságokról szóltak a hírek országszerte több helyen, és mint arra nemrég a szakszervezet figyelmeztetett: szeptember eleje óta számos iskolából érkezik hozzájuk hasonló helyzet miatt panasz.

A megyei lap megkereste a Klik országos sajtóosztályát, ahol azt a választ kapták, hogy "a Klik által november 11-éig számfejtett valamennyi, nem rendszeres személyi juttatás minden érintett számlájára december elején megérkezik". De a több hónapos csúszás okát firtató kérdéseikre, illetve arra sem kaptak választ, hogy milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy ne forduljanak elő késések a bérek utalásában a jövőben.

A 27 milliárdos gyorssegélyről szóló értesülés forrását a lap nem nevezte meg, csak annyit, hogy az megbízható helyről származik. Mindenesetre kérdéseinket mi is elküldtük a Kliknek, és amint választ kapunk, közzétesszük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.