Gyorsított eljárásban ítélhetik el a részegen vezető tábornokot

Gyorsított eljárásban ma állítja bíróság elé a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség Nagy Péter dandártábornokot, aki január 31-én erősen ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, eközben felszaladt egy terelőszigetre, megrongált egy közlekedési táblát, majd huzakodni kezdett a járőrökkel, akik – miután látták, hogy részeg – meg akarták szondáztatni.

Gyorsított eljárásban ma állítja bíróság elé a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség Nagy Péter dandártábornokot. Az ORFK rendelkezési állományban lévő, és ennek ideje alatt a Gazdasági Versenyhivatalba vezényelt munkatársa január 31-én Budapesten a Külső Szilágyi úton ittasan vezette szolgálati Skodáját Dunakeszi irányába.

Ittasságából következő figyelmetlensége miatt Nagy felhajtott egy terelőszigetre, és nekiütközött egy közlekedési táblának. Az ütközésben az autó megsérült, de akkor még mozgásképes maradt. Nagy tovább hajtott. Azonban az autója az M0-son – az ütközés során bekövetkezett sérülések miatt – lelassult, ezért kénytelen volt megállni; ám a Skodája tetejére helyezett kék villogót bekapcsolva hagyta.

Pechére az Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Autópálya Alosztályának járőrei éppen mögötte autóztak. Igazoltatni próbálták, a felszólításnak azonban a tábornok csak többszöri ismétlésre tett eleget. A szondát viszont már többször felszólításra sem volt hajlandó megfújni, ezért a járőrök vérvizsgálatra előállították.

Az ügyészség közleménye szerint a vérvizsgálat súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg (korábbi, nem hivatalos források szerint az ittasság mértéke közelítette a három ezreléket).

A Pest Megyei Nyomozó Ügyészség mindezekre tekintettel ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetésével vádolta meg a tábornokot, akinek az ittas vezetés és a rendőrökkel való huzakodás könnyen a karrierje végét jelentheti. Az ORFK és a Belügyminisztérium vezetése ugyanis az eddigi gyakorlat szerint legalábbis következetesen és keményen fellépett a részegen vezető rendőrökkel szemben, a Gazdasági Versenyhivatal pedig vélhetőn azt nem veszi majd jó néven, hogy a történtekről a sajtóból értesült.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.