Lázadni kezdtek Gyurcsány Ferenc támogatói!

Több városi MSZP-szervezet vezetősége is írásban kereste meg Gyurcsány Ferenc ex-kormányfőt, közölve vele: ha rövid időn belül nem tér vissza a párt valamely vezető tisztségébe, kilépnek az MSZP-ből és fel is oszlatják szervezetüket. Gyurcsány korábban bejelentette: írásos értékelést készít az elmúlt időszakról a helyi vezetőkkel való konzultációk után.

Városi MSZP-vezetők, de néhány megyei pártelnökségi tag is megkereste az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc ex-kormányfőt, hogy támogatásáról biztosítsa - értesült a Népszabadság. Lapunk információi szerint többen írásban azt is közölték a volt pártelnökkel, hogy ha rövid időn belül "nem aktivizálja magát", illetve "nem tér vissza" valamelyik vezető tisztségbe, úgy kilépnek a pártból és felszámolják helyi szervezeteiket. Információink szerint elsősorban kisebb városi pártegységekről van szó.

Gyurcsány nemrég az MTI-nek arról beszélt: az MSZP elnökségének lemondása megnyitja az utat az átfogó értékelés előtt. Úgy vélte: célszerűbb lenne, ha más-más személy töltené be a pártelnöki, a frakcióvezetői és a parlamenti alelnöki posztot. Bejelentette, a kongresszus előtt átfogó értékelést tesz közzé az elmúlt évekről, s javaslatokat fogalmaz meg a következő hónapokra és évekre. Erről a párt helyi szervezeteinek vezetőivel és tagjaival is konzultál.

„A jövő nem a pártemberek, hanem a balliberális oldal egészének a kezében van" - vélte a volt miniszterelnök, aki olyan balközép néppártot vizionál, amely nyitott a szabadelvű nemzeti liberalizmus felé is. Úgy vélte, a történelmi vereséghez hozzátartozik, hogy kormányzása első évének „fájdalmas költségvetési kiigazítása" egymillió szavazót tántorított el a baloldaltól, de szerinte újabb félmillió szavazót veszítettek azután is, hogy lemondott. Közölte: bűnbakkeresés és szakítás helyett az egységet kell szorgalmazni.

Gyurcsány Ferenc közvetlen környezetéhez tartozó forrásunk nem cáfolta információinkat, hozzátéve: számos megkeresés érkezik hozzá a legkülönbözőbb tartalommal. Ezekre mind írásban válaszol, jelezve: megfontolja a javaslatokat. Gyurcsány egyébként már megkezdte a konzultációkat és belefogott az írásos értékelésének elkészítésébe is.

Gyurcsány Ferenc érkezik a Belvárosi Szabadegyetem rendezvényére
Belvárosi Szabadegyetem rendezvényén Arany János u. 10 Gyurcsány Ferenc érkezik Arany10
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.