Gyöngyöspata: közmunkások dolgoztak magánbirtokon

Gyöngyöspatán magánterületen dolgoztattak közmunkásokat: költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt eljárás is indult az ügyben.

Beidézték kihallgatásra a rendőrségre Juhász Oszkárt, a város polgármesterét – ezt a településvezető ügyvédje jelentette be abban a perben, amelyben magánvádlóként lépett fel a helység első embere rágalmazás miatt egy országos televízió munkatársa ellen. Abban a büntetőügyben a riportert jogerősen felmentették, de kiderült, hogy a helyhatóság vezetésével szemben büntetőeljárást indítottak - adta hírül a heol.hu.

Tévések leleplezték le, hogy Gyöngyöspatán magánterületen dolgoztatnak közmunkásokat. A sajtóinformációk alapján kezdeményezett vizsgálat során a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának gyöngyösi kirendeltsége azt állapította meg, hogy a településen magánterületen húsz napon át bozótost irttattak közmunkásokkal. Emiatt úgy döntöttek, a helyi önkormányzatnak vissza kell fizetnie a közmunkaprogram arányos részét, 1,7 millió forintot a kamatával együtt. A helység első embere politikai célú lejáratosnak minősítette a történteket, s rágalmazással vádolta meg a tévés újságírót.

Vámos Boglárka rendőrségi sajtóreferens annyit közölt az ügyről, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.