Gyöngyöspata: az egyetlen vádlott

Felfegyverkezve, csoportosan, a köznyugalmat súlyosan sértő módon elkövetett garázdaság miatt állt bíróság elé kedden Gyöngyösön egy gyöngyöspatai roma férfi, akit azzal vádol az ügyészség, hogy az elmúlt év áprilisában megrugdosott egy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szimpatizáló fiatalembert.

A tömegverekedés azt követően robbant ki 2011. április 26-án, hogy március közepétől, a megszaporodott bűncselekményekre hivatkozva, több mint két hétig "járőröztek" a településen a polgárőr egyesület tagjai, majd harci tábort hirdetett a falu határába a Véderő elnevezésű szervezet.

A 37 éves férfi, aki az ügy egyetlen vádlottja, tagadta a bűnösségét. Azt állította, hogy csak kíváncsiskodott a verekedés helyszínén, és nem ütött meg senkit.

Mint elmondta: otthonában értesült arról, hogy verekedés tört ki a faluban, de el sem jutott a helyszínre, mert maga alá csuklott a térde, elesett, és a rendőrök ekkor fogták el.

A vádlottat elfogó rendőr a tárgyaláson viszont úgy vallott: a saját szemével látta, hogy a vádlott harmadmagával rugdossa a földön heverő sértettet. A másik két verekedő viszont elszaladt – mondta a tanú.

A most megkezdődött per megismételt elsőfokú eljárás. A vádlottat az elmúlt évben már egyszer két év börtönre ítélte a gyöngyösi bíróság, de idén februárban a másodfokon eljáró Egri Törvényszék megalapozottság hiánya miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új elsőfokú eljárást rendelt el.

A tárgyalás október 16-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Egy térfigyelő kamera képei szerint az után tört ki a verekedés 2011. április 26-án Gyöngyöspatán, hogy egy ittas férfi provokatív módon könnyített magán a roma telep közelében, és az ott lakó romák szóvá tették a községben tartózkodó férfi magatartását.

A rendőrség akkori tájékoztatása szerint mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival, akik a cigánysor felé indultak. Az egy súlyos és két könnyű sérültet kórházba szállították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.