Gyöngyös is szakított a HospInvesttel

Felbontotta a HospInvesttel a gyöngyösi kórház vagyonkezelésére kötött szerződést Gyöngyös önkormányzata - tájékoztatta szerdán az MTI-t a város polgármestere.

Szeptember 30-tól egy önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. veszi át az intézmény üzemeltetését - ismertette a képviselő-testület keddi döntését Hiesz György (MSZP) polgármester.

Egyúttal, befektetők bevonása érdekében pályázati felhívást tesznek közzé a társaság üzletrészeinek értékesítésére; a pályázók  augusztus 15-ig nyújthatják be ajánlataikat - tette hozzá.

Hiesz György emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület június 30-ig adott arra határidőt a csőd közeli helyzetbe került  HospInvest Zrt.-nek, hogy stratégiai tervet tegyen le az asztalra a kórház továbbműködtetésére. A cég azonban mindezidáig nem adott biztosítékot arra, hogy továbbra is képes üzemeltetni az intézményt.

Heves megyében az ugyancsak szocialista többségű hatvani után a gyöngyösi a második önkormányzat, amely felbontotta azt a szerződést, amelyet a HospInvesttel kötött korábban a helyi kórház működtetésére. Ugyanakkor a múlt héten meghiúsult a Heves Megyei Önkormányzatnak az az ülése, amelyen - az egri megyei kórház esetében - hasonló döntést terveztek hozni.
Sós Tamás (MSZP), a Heves Megyei Közgyűlés elnöke akkor azzal indokolta a közgyűlés elhalasztását, hogy eddig nem sikerült  megegyezni az egri önkormányzattal az intézmény jövőbeni közös működtetéséről. Akkor úgy nyilatkozott, hogy folytatják a  tárgyalásokat a várossal, és tíz napon belül újra összehívják a  megyegyűlést.

A gyöngyösi kórházat 2007 szeptembere óta működtette a HospInvest. A cég április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB bank hiteltartozás fejében leemelt a számlájáról több mint egymilliárd forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.