Gyömrő és Horthy: folyt. köv.

Gyömrői civilek nem hajlandók belenyugodni abba, hogy a településen közterület viselje Horthy Miklós nevét. Karsai László és Ungváry Krisztián történész pénteken a Horthy-korszakról tart előadást a Pest megyei városban.

A gyömrői önkormányzat jobbikos javaslatra a közelmúltban úgy határozott, hogy az addigi Szabadság teret Horthy Miklósról nevezi el. A lakossági tiltakozás hatására végül az önkormányzat módosította döntését: nem a tér, hanem az ott lévő park viseli majd a volt kormányzó nevét.

Gyömrői civilek számára azonban ez sem elfogadható: azt szeretnék, hogy a városban egyáltalán ne nevezzenek el közterületet Horthyról.

Az önkormányzat szervezésében korábban Romsics Ignác történész tartott a legkevésbé sem dicsérő előadást Horthy Miklósról és koráról. Most egy helyi civil szervezet – KIGYE (Környezet-, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Egyesület) – meghívására két másik ismert történész, Karsai László és Ungváry Krisztián lesz a vendég.

A Horthy-korszakról szóló előadásuk június 8-án, pénteken este hatkor kezdődik Gyömrőn, a házasságkötő teremben (Szent István út 26.). Az előadásokat lakossági vitafórum követi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.