Gyermekeknek segít az Emberi Méltóság Tanácsa

Többségében fogyatékkal élő, nagyrészt árva gyermekeket látott vendégül az Emberi Méltóság Tanácsa Budapesten. A fiatalok számára gyűjtést is szerveztek, akik így ajándékok sorával térhettek vissza a gyermekotthonba.

Gyermekotthonban élő fiatalokat látott vendégül pénteken az Emberi Méltóság Tanácsa Budapesten. A somogyvári és marcali gyerekeket elvitték a Parlamentbe, az állatkertbe és a Fővárosi Nagycirkuszba is.

Velük tartott Rostás Árpád roma vándorasztalos, aki fontos feladatának tekinti, hogy a somogyvári otthon többségében roma származású, nagyrészt valamilyen fogyatékkal élő lakóit segítse. Rostás az idei Prima Primissima-díj egyik jelöltje volt, de arra hivatkozva, hogy méltóságában megalázták, visszalépett. Ő faipari szakmákra tanítja a gyerekeket, s közreműködik az intézmény felújításában is.

A napokban egyébként a kétszintes épület egy használaton kívüli helyiségben tűz keletkezett, amelynek okait még vizsgálják. A mentés közben öt gyerek megsérült – egyiküknek a lába tört el, míg a többiek csak kisebb zúzódásokat szenvedtek –, őket kórházba szállították. Csaknem harminc gyermeket átmenetileg az öreglaki gyerekotthonban helyeztek el.

- Mindannyiunk emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, s ha a lehetőségeink különbözőek is, egyformán értékesek vagyunk – hangoztatta Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. Ezért sajnálja, ami Rostással történt, ugyanakkor kijelentette: kötelességének érzi, hogy az általa vezetett szervezet támogassa az elesetteket.

Így határozottan fellépnek a gyermekek hátrányos megkülönböztetése, lehetetlen életkörülményeik ellen, és igyekeznek kézzelfogható segítséget is nyújtani: gyűjtést rendeztek, s a fiatalok karácsonyi ajándékokkal és több zsáknyi ruhával térhettek haza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.