Gyerek whiskyért eladó!

Pár üveg whiskyért és vodkáért eladta 12 éves lányát egy budapesti férfi. A gyereknek azt mondta, hogy feleség lesz belőle, ám cseléd, majd prostituált lett. Négy évet töltött nagyrészt az utcán, mielőtt kuncsaftjai egyike segített neki a szökésben.
Prostitúcióból élő nő áll az Ócsáról Alsópakonyra vezető autóút szélén
Prostitúcióból élő nő áll az Ócsáról Alsópakonyra vezető autóút szélén
Szigetváry Zsolt / MTI

Az apa állítólag adósságai miatt döntött négy éve az akkor 12 esztendős kislány eladása mellett. Bár ennek némiképp ellentmond, hogy – amennyire a most 16 éves kamasz vallomásából a rendőröknek sikerült kihámozniuk – a vevő nagyrészt whiskyvel és vodkával fizetett a lányért. Ezenkívül kevés pénzt is adott pluszban.

Bár az apa azt mondta a lányának, hogy feleségnek adta el, cseléd lett belőle. A gyermeknek egy idő után elege lett az alantas bánásmódból és munkából, így hazaszökött. Csakhogy az apa visszaküldte otthonról. A vevő, a 47 éves F. András ekkor már nem hagyott kétséget afelől, hogy a lánynak nem cseléd-, és még kevésbé feleségszerepet szán. A kislány néhány nappal később már Alsónémedi és Ócsa között állt az út szélén. Kapott egy csomag óvszert, aminek „a műszak végére el kellett fogynia”. Futtatói folyamatosan figyelték, és ha egy kuncsafttal végzett, azonnal elvették tőle a pénzt. 50–100 euró vagy ennek az összegnek megfelelő forint volt a tarifa. Amikor a csomag óvszer elfogyott, kocsiba ültették és visszavitték F.-ék VIII. kerületi lakásába.

A kislány nem bírta sokáig az útszéli munkát. Egy másik strici csábításának engedve a jobb munkakörülmények reményében lelépett F. Andrástól. Ez után nem az út mentén, hanem biztonságos és relatíve tiszta lakásban találkozott a kuncsaftokkal. Legalábbis egy ideig. Új gazdája ugyanis anyagi nehézségeire hivatkozva egy idő után visszaküldte oda, ahonnan elcsábította. Hamarosan ismét lelépett. Haza nem mehetett, így egy gyermekotthonban kötött ki. Ám az ottani élet sem tetszett neki, ezért visszament az első futtatójához. Szerelmes volt F. András 17 éves fiába.

Azt remélte, a fiú viszonozza érzéseit, és náluk jobb körülmények között élhet majd, mint korábban bárhol.

Tévedett. A fiú apja példáját követve visszaküldte a lányt az ócsai út menti placcra. Ha ellenkezni próbált, nem bántak vele kesztyűs kézzel. Egyszer úgy megverték, hogy feldagadt az arca. Felépüléséig futtatói mátészalkai rokonainál helyezték el ideiglenesen, nehogy a többi lány vagy a kuncsaftok, vagy ami még ennél is rosszabb, egy arra járó rendőr „kombinálni kezdjen a sérülései láttán”.

Végül egy kuncsaft segítségével sikerült megszabadulnia. F. Andrást és fiát nem sokkal ez után letartóztatták. Mint Höflinger András, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályvezetője lapunknak elmondta: az ügynek egyelőre csak ők a gyanúsítottjai, de természetesen még vizsgálják a lányát eladó apa és a másik futtató szerepét és felelősségét is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.