Gyanúsítottként hallgatták ki Gergényi Pétert

Gyanúsítottként hallgatta ki a Debreceni Katonai Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt - erősítette meg Gulyás Gábor ügyvéd szerdán a Magyar Hírlap információját az MTI-nek.

A védő az MTI-nek is csak annyit árult el, hogy ügyfele panasszal élt a gyanúsítás ellen, mert az szerinte megalapozatlan és törvénysértő. Az ügyről Gulyás Gábor további részleteket nem kívánt közölni, így arról sem adott tájékoztatást, hogy pontosan mivel gyanúsították meg a volt főkapitányt.

A Magyar Hírlap pontosan meg nem nevezett forrásból származó információi szerint Gergényinek azért kell felelnie, mert a 2006-os tüntetések alatt több rohamosztagos rendőrön nem volt szolgálati azonosítószám, amelyet parancsnoki utasításra vettek le magukról. Ez egy 2005-ös rendelkezés szerint törvénysértő.

Kiss Attila alezredes, a Debreceni Katonai Ügyészség helyettes vezetője szerdán az MTI-nek megerősítette, hogy az ügyészség tavaly november óta vizsgálja a 2006-os tüntetésekkel kapcsolatos rendőri intézkedések jogszerűségét.

Gergényi Péter meghallgatása 2010 szeptemberében a 2006-os eseményeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt
2010.09.03. Digitális Gergényi Péter volt Budapesti Rendőrfőkapitány meghallgatása

A Magyar Hírlap információját, miszerint kedden gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben Gergényi Péter nyugalmazott rendőr vezérőrnagyot, volt budapesti rendőrfőkapitányt, Kiss Attila nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A folyamatban lévő ügy részleteiről az alezredes nem kívánt nyilatkozni, azt viszont elmondta, hogy a Katonai Főügyészség jelölte ki a Debreceni Katonai Ügyészséget a 2006-os eseményekkel kapcsolatos rendőri intézkedések vizsgálatára. A vizsgálat jelenleg is tart, a kihallgatások folytatódnak, s még több hónapig is eltarthatnak - tette hozzá Kiss Attila.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.