Gyanúsított a jobbikos Zagyva

Két rendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség kedden Zagyva György Gyulát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét.

A főügyészség közleménye szerint a képviselőt gyanúsítottként hallgatták ki a "vétségnek minősülő cselekmény" miatt, amelyet két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek.

A megalapozott gyanú szerint Zagyva György Gyula 2010. augusztus 3-án délután a Verőce külterületén megrendezett Magyar Sziget Fesztiválon egy faházban a Hetek című hetilap két munkatársát - bűntársa közreműködésével - "személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével" fenyegette meg. Több becsmérlő, fenyegető, szidalmazó kijelentés után, Zagyva azt mondta a szerinte az "ellenséges tábort képviselő" újságíróknak, hogy legszívesebben "széttépné és felkoncolná" őket - közölte az ügyészség.

A képviselő beszélgetés közben a kezében lévő ostorral mindvégig hadonászott, azzal egy alkalommal az egyik újságíró felé ütött, de nem találta el a sértettet. Befejezésképp Zagyva György Gyula azzal fenyegette meg az újságírókat, ha a faházban történtekről bárkinek beszélni mernek, vagy megírják, akkor "nekik annyi lesz".

Zagyva György Gyula távozik a Központi Nyomozóügyészség épületéből 2011. szeptember 6-án
Budapest, 2011. szeptember 6. Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője meghallgatása után távozik a Központi Nyomozóügyészség épületéből, ahol két rendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. MTI Fotó: Kovács Attila

Zagyva György Gyula a megalapozott gyanú közlése ellen panaszt jelentett be, majd pedig vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését - olvasható a közleményben.

A képviselő mentelmi jogát - a Legfőbb Ügyész kezdeményezése alapján - az Országgyűlés június 29-ei határozatával felfüggesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.