Gyanúsított lett a vagyonvédelmi óriás egyik vezetője

A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként hallgatta ki a debreceni Pannon Guard egyik vezetőjét. A társaság Kelet-Magyarország egyik legnagyobb vagyonvédelmi és őrző-védő cége, amely az elmúlt években sok százmillió forintos megbízásokat kapott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda ezen a héten szerdán gyanúsítottként hallgatta ki A. Lajost, a debreceni Pannon Guard Zrt. egyik vezető tisztségviselőjét – értesült debreceni tudósítónk. Az ügyről részleteket egyelőre nem tudni, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Csécsi Soma rendőr alezredes érdeklődésünkre annyit mondott: a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat A. L. debreceni lakossal szemben, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. Az eljárás alá vont személlyel szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést nem rendeltek el.

A Pannon Guard – amely Debrecen és Kelet-Magyarország egyik legnagyobb forgalmat bonyolító őrző-védő, vagyonvédelmi társasága – az elmúlt években összesen sok százmillió forintos megbízásokat kapott. Debrecenben olyan referenciái vannak, mint a hajdú-bihari megyeháza, a debreceni polgármesteri hivatal, a Debreceni Közterület Felügyelet vagy a Nemzeti Közlekedési Hatóság, de ez a társaság látja el a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség és Debreceni Ítélőtábla székházának őrzését is. A cég jelen van jelentős sport- és kulturális létesítményekben is, mint a debreceni Főnix Rendezvénycsarnok, a Kölcsey Konferencia Központ és a MODEM képzőművészeti központ.

A Pannon Guard Zrt. igazgatósági elnöke Sutka Sándor volt Hajdú-Bihar és Veszprém megyei rendőrfőkapitány. A Pannon Guard honlapján található információk szerint a vállalkozás "Kelet-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vagyonvédelmi cége", amely 2009-ben alakult részvénytársasággá. Felső vezetői a rendőrség állományában megyei rendőrfőkapitányként, közrendvédelmi vezetőként, bűnügyi vezetőként, beavatkozó osztályvezetőként szereztek több évtizedes tapasztalatot.




Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.