Gyanúsított lett a polgármester

Mint azt ügyészségi forrásból megtudtuk, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csalással, költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással és rágalmazással gyanúsítja a Baranya megyei Drávapiski független polgármesterét, Mali Zoltánt.

Korábban írtunk róla, hogy 2010-ben Drávapiski több lakójának konfliktusa támadt Malival, s ők úgy látták, hogy az önkormányzat szabálytalanul gazdálkodik, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. Az ennek hatására indított nyomozás a közelmúltban jutott el odáig, hogy Maliból gyanúsított lett. A polgármester a gyanúsítás ellen panasszal élt, az ügyészség ezt elutasította.

A most 40 esztendős Mali Zoltán – vállalkozói múlt után – 2006-ban, az SZDSZ tagjaként lépett politikai pályára, s eleinte arról lett híres, hogy pár hónap alatt az Ormánságban 700 – főképp roma helybélit – szervezett be a pártjába. Az SZDSZ azonban 2007-ben kizárta, mivel kiderült, hogy Malit az előző évben pénzbüntetésre ítélték lopásért.

A polgármester ezt követően is aktívan politizált, és harcot hirdetett az uzsorások ellen, aminek eredményeként volt, akit börtönre ítéltek. A nyomozóhatóságok egyelőre nem kívánják részletezni, hogy a Mali elleni gyanú mire épül, s a vizsgálat szerint a polgármester mekkora kárt okozhatott a gyanúban szereplő cselekményekkel. Tudósítónk kereste Mali Zoltánt, ám ő nem élt a megszólalás lehetőségével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.