Gyanúsan gyorsnak tűnő átszervezés

A helyi ellenzék szerint elfogadhatatlan, hogy Szigetvár legfontosabb vagyontárgya, a fürdő működtetéséről szóló határozattervezet a döntés előtt két nappal vált ismertté.

A Szigetvár tulajdonában lévő helyi gyógyfürdőt az önkormányzat cége, a város vízellátásáért felelős Szigetvíz Kft. üzemelteti. A település Fidesz irányította képviselő-testülete úgy döntött, hogy átszervezi a kft.-t, és létrehoz egy külön céget a gyógyfürdő működtetésére. Erre azért volt szükség, mert a Szigetvíz beleolvad egy nagyobb vízügyi cégbe, s a város a gyógyfürdőt továbbra is a saját kezében kívánja tartani.

A lépés indokoltságát a 12 tagú képviselőtestbe 4 városatyát delegáló Szigetvári Emberekért Egyesület nem vonja kétségbe, az átszervezés módját azonban jogszerűtlenül elkapkodottnak látja, ezért az ellenzéki frakció – mint azt vezetőjétől, Varga Zoltántól megtudtuk – a megyei kormányhivatalhoz fordul. Varga szerint elfogadhatatlan, hogy a város legfontosabb vagyontárgyának, a fürdőnek a működtetéséről szóló határozattervezet a döntés előtt két nappal vált ismertté.

Berkecz Balázs, Szigetvár Együtt-PM és MSZP támogatottságú parlamenti képviselőjelöltje úgy véli: azért volt a kapkodás, mert biztosítani akarták, hogy a Szigetvíz Kft.-t irányító Mátyás Gergő a cég beolvadása után is vezető poszton maradhasson, hisz az átszervezés után ő lesz a gyógyfürdőt működtető társaság első embere.

Próbáltuk az ügyben megkérdezni Kolovics Jánost, Szigetvár fideszes polgármesterét, mivel Mátyás a polgármester feleségének a fia, ám Kolovics nem volt elérhető. Helyette kabinetfőnöke, Junácski András válaszolt, aki elmondta: nem lehetett elhalasztani a Szigetvízről döntő testületi ülést, mert más fontos ügyekben, így az ingyenes tűzifajuttatásról is határozniuk kellett a városatyáknak, s ez már nem tűrt halasztást. Arra a kérdésünkre, hogy akkor miért nem halasztották el a vitatott napirendi pontnak a megtárgyalását, nem kaptunk érdemi választ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.