Gyanús sportcsarnok-építés miatt hallgatták ki a polgármestert

Vesztegetés miatt nyomoznak Balmazújvárosban a polgármesteri hivatal ellen.

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt folytat eljárást Balmazújváros város polgármesteri hivatalát érintően a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte a főügyészség. A két gyanúsított nevét, munkakörét, illetve a velük közölt gyanúsítás szövegét - a nyomozás érdekeire tekintettel - nem közölték.

A Blikk hétfőn számolt be arról, hogy vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki Veres Margitot, Balmazújváros polgármesterét. A lap azt írta: az októberben polgármesterré választott Veres Margit korábban a város jegyzője volt, és a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt, amely a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik.

Messziről bűzlik

A balmazújvárosi önkormányzat hivatalát érinti az a nyomozás, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség indított még decemberben. Részletek itt.

 Nem Veres Margit lenne az első, akire Balmazújváros polgármestereként a gyanú árnyéka vetült. A korábbi SZDSZ-es polgármestet például hűtlen kezeléssel gyanúsították.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.