Gurmai visszaszól a kancázó képviselőnek: istálló volt a gyerekszobája

Tóth Imre fideszes képviselő gyerekszobája valószínűleg az istálló volt, ezért természetes neki, hogy lekancázta Nyírbátor szocialista polgármesterét - írja közleményében Gurmai Zita, szocialista EP-képviselő.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Tóth Imre fideszes önkormányzati képviselő egy blogbejegyzésében "lekancázta" Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét. A fideszes képviselő sajátos megnyilvánulására nyírbátori asszonyok hívták föl Gurmai Zita figyelmét. A helyiek szerint "megdöbbentő, hogy egy politikus ilyen hímtahó módon beszél politikai ellenfeléről, aki éppenséggel egy nő."

Gurmai - Nyírbátorban való tartózkodása alatt - személyesen is beszélt a polgármesterrel, aki elmondta, hogy számára nem újdonság Tóth Imrétől ez a megnyilvánulás, csak azt nem érti, hogyan nyilatkozhat a fideszes képviselő olyan ülésről, amin ott sem volt. Gurmai szerint a város lakossága ismeri Tóth Imre stílusát, akire a helytálló érvelés helyett mindig az arrogancia a jellemző, de most - mint írja - minden határt átlépett.

Az Európai parlamenti képviselő felteszi a kérdést: "Hogyan nevezheti az ülésen résztvevő, az iskolájukért aggódó pedagógusokat és szülőket kirendelt pribékeknek? A képviselőtestület üléseit pedig bugyiháborúnak."

Gurmai Zita a Népszabadsághoz eljuttatott közleményében kijelenti: "Tóth Imre nyírbátori frissen leváltott Fidesz elnök sértő, és a város polgármesterének emberi és női méltóságát is meggyalázó kijelentései túlmennek azon a határon, amelyet mi, szociáldemokraták és európaiak, egyszerű polgárok elutasítunk. Ez a hozzáállás és viszonyulás embertársainkhoz, politikustársainkhoz, sőt magához a nőkhöz, szinte mindennapos a fidesz részéről".

A szocialista politikus hozzáteszi: "Azért, hogy ez a fajta tuloktempó ne hatalmasodjon el rajtunk, mindannyian felelősek vagyunk, így Tóth Imre nyírbátori frakcióvezető is. Aki bár önéletrajza szerint értelmiségi családból származik, ez megnyilvánulásain meglehetősen kevéssé látszik. Abban bízunk, hogy legalább három gyermekének kész emberséget, tiszteletet, alázatot tanítani. Ha ezen képes elgondolkodni?!"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.