Gúr: Ki a felelős a gyárbezárási hullámért?

Az MSZP szerint politikai reklámfogások voltak a kormány által kötött stratégiai megállapodások, ezt igazolja a gyárbezárási hullám. Ezt Gúr Nándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője közölte csütörtökön az MTI-vel.

A politikus közleményében emlékeztetett arra, hogy a Nokia közel 2000, a Telekom pedig 1700 fős elbocsátást jelentett be, miközben mindkét társaság az Orbán-kormány stratégiai partnere.

Gúr Nándor közölte, az MSZP tételes beszámolót vár a kormánytól a stratégiai megállapodásokról és arról, hogy ki a felelős az országos gyárbezárási hullámért.

Mint írta, a kormány 2012 nyara óta több mint 40 stratégiai megállapodást kötött különböző magyarországi termelő cégekkel. Az ellenzéki képviselő szerint két év után ideje mérleget vonni: van-e bármilyen pozitív hatása ezeknek a megállapodásoknak?

Gúr Nándor véleménye szerint az idő és a tömeges elbocsátások azt igazolják, hogy ezek csak politikai reklámfogások voltak. Nem akarunk rémképeket festeni, de nagyon úgy tűnik, hogy ahol a kormány ilyen megállapodást kötött, ott a dolgozók nagy részének mennie kell - tette hozzá.

Közölte, Orbán Viktor miniszterelnök egymillió új munkahelyet és európai termelési központot ígért, de csak a munkanélküliséget termeli.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.