Gúnyos dalt énekeltek volna Orbánról, lemondták a koncertjüket

Törölték a HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar szeptember 14-i kiskunhalasi koncertjét, állítólag az önkormányzat nyomására - olvasható a hvg.hu hírportálon.

A HVG hetilap internetes kiadása szerint az együttes Facebook-oldalán olvasható poszt arról ír, hogy a tervezett helyszín, a Freedom Music Club vezetőjét keresték meg, és azt mondták neki, hogy „egyesek ki fogják csinálni”.

A veteránnak számító HétköznaPI CSAlódások zenekarral nem először történik ilyen: 'voltak már kitiltva egész megyékből, perbe fogta őket az FKGP, és ha jól emlékszem, Csurka is, nála a kilencvenes évek végén megjelent Rap és punk a fasizmus ellen című válogatáslemezen szereplő Nem csak a szélsőjobboldalé a világ című számuk verte ki a biztosítékot' – idézi a warum.kinja.com oldalt a hírportál.

A hvg.hu cikke szerint a kiskunhalasi Freedom Music Club vezetőjének üzenetéből az is kiderült: ő nem is foglalkozik politikával, és csak akkor rakta össze, miről van szó, amikor látta, hogy a zenekar turnéja a KapdbeViktour! címet kapta. Ezután lemondta a zenekar fellépését.

A 444.hu ezzel foglalkozó cikke azt hozzáteszi, hogy a Freedom Music Club egyik koncertszervezője azt mondta: nem fenyegetést, hanem "jó szándékú figyelmeztetést" kapott a tulajdonos a polgármesteri hivatalból, ahol dolgoznak ismerősei.

A HétköznaPI CSAlódások Orbánról szóló dala itt hallgatható meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.