Gulyás Gergely nem hisz a fülének

Hitvita zajlik a trafikpályázatok ügyében - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese a Hír TV Péntek8 című műsorában. Szerinte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek kell tisztáznia, hogy történt-e politikai befolyásolás a trafikpályázatok elbírálásakor.

- Állunk a vizsgálatok elé, semmi akadálya annak, hogyha vannak vitatott esetek, azok nyilvánosságra kerüljenek - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Hír TV Péntek8 című műsorában.

A trafikpályázatok elbírálásával kapcsolatban leszögezte: a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek volt a feladata, hogy a törvény által előírt szempontok szerint a pályázatokat elbírálja. „Ha bárhol nem ez történt, és vannak olyan hangfelvételek, amelyek valóban indokolttá tehetnek olyan feltételezéseket, hogy ebbe esetleg más is megpróbált beleszólni, akkor mindenekelőtt ennek a részvénytársaságnak kell azt világossá tennie, engedett-e bármilyen befolyást a döntéshozatalba. A törvényi felhatalmazása alapján ugyanis nem engedhetett volna, és én azt remélem, hogy ilyenre nem is kerülhetett sor."

Gulyás elmondta, neki vagy ismerőseinek, hozzátartozóinak, barátainak nincs trafikja. „Nem vettem részt olyan megbeszéléseken, ahol a trafikpályázatok bármilyen formában szóba kerültek volna. Azok közé tartozom, akik jóhiszeműen azt remélik, hogy semmi alapja ezeknek a találgatásoknak” - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a pályázatok befolyásolása jogi vagy erkölcsi kategória, Gulyás azt mondta: ahhoz, hogy egy tényállást jogilag értékelni lehessen, az ügy összes apró mozzanatát, az összes szó szerinti idézetet ismerni kell, márpedig ő egyetlen olyan ügyet sem ismer, ahol ezek ma rendelkezésre állnának. Hozzátette: ha vannak felvételek, és ezek előkerülnek, akkor azokat "minősíteni" kell.

Gulyás Gergely szerint ha egy adott politikai oldalhoz kötődő nyertesek többségben vannak, akkor nehéz cáfolni a politikai befolyásolás vádját. "Innentől egy hitvita indul meg, ennek vagyunk most tanúi. Egyelőre bizonyítékok nélkül, de az a feltételezés, hogy a részvénytársaság nem pártatlanul döntött. A szerződések megkötése után nyilvánosak lesznek a trafikpályázat szempontjai, így mindenki meggyőződhet az igazságról" – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.