Gulyás: Elsők közt szólalnék fel a gyülekezési jog korlátozása ellen

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint nincs "szükséghelyzet". Aki kellő egyeztetés nélkül terjeszt elő, éppen a konzultáció hiánya miatt hullámokat verő jogszabályokat, az nincs tekintettel a kormány által elért eredményekre: a 2010 és 2014 közötti időszak, valamint a három tavalyi választás eredménye szükségtelenné teszik a rohanást - mondta Gulyás Gergely a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjújában.
A Kövér László, Lázár János, Pokorni Zoltán "tengelyen" kialakult vitáról a fideszes politikus azt mondta: viták vannak, állandósult ellentétek vagy törésvonalak nincsenek. A lap kérdésére, hogy Lázár János miért "fenyegető hangnemben üzent a veteránoknak", azt felelte, hogy ennek nem tudja az okát, ugyanakkor megjegyezte: a házelnök személyét ért kritikát "értelmetlennek és kifejezetten méltatlannak" tartja.

A Heti Válasz a Fidesz "önazonosságaként" említette, hogy a párt létezése óta egyfélét mondott a "Zoltai-jelenségről", a plebejus politikáról és a "luxus baloldalról", az offshore-ügyekről. Gulyás Gergely kiemelte: minden közszereplőnek tudnia kell bizonyítani, hogy vagyonát jogszerű forrásból szerezte. Azt mondta: senki sem szerzetesi életformát vár el, de polgári jó ízlés kérdése a jólét és a luxus közötti határvonal meghúzása. A fideszes politikus az interjúban felidézte azt is, hogy Orbán Viktor még ellenzékben azt mondta: "egy képviselő arra is ügyeljen, milyen autóval jár". Gulyás Gergely hozzátette: ennek megfelelően cserélték 2010-ben a kormányzati Audikat is Skodákra.

A Zoltai Gusztávval, a Miniszterelnökség miniszteri tanácsadójával és Tasnádi Lászlóval, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárával kapcsolatban feltett kérdésre azt válaszolta: "a Fidesz születésétől fogva antikommunista. Ezen a területen semmilyen engedményt sem szabad tenni. Amikor tettünk, hibáztunk."

A fideszes politikus kiemelte továbbá, hogy a gyülekezési törvénnyel kapcsolatos felvetése arra vonatkozott, hogy a Parlament előtti, hónapokon át tartó sátortáborozást elfogadhatatlannak tartja. Azt mondta: ha valaki a gyülekezéshez való jog érdemi korlátozását szorgalmazná, elsők között szólalna fel ellene.

Gulyás Gergely az interjúban azt is elmondta, hogy a drogtesztről - az igazságügy-miniszterrel egyeztetve - jogi véleményt készít a Fidesz-frakció számára.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.