Gréczy Zsoltot kitiltották a Parlamentből

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László kitiltotta Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció szóvivőjét az Országházból és a Képviselői Irodaházból, mert a Parlament sajtótermében tartott tájékoztatót hétfőn – tudatta az ellenzéki párt az MTI-vel szerdán.
Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte: a visszavonásig érvényben lévő döntés azért született, mert Gréczy Zsolt megsértette azt a 2013 óta hatályos - a parlament honlapján is elérhető - házelnöki rendelkezést, amely egyebek mellett a sajtótájékoztatók rendjét is rögzíti.

Eszerint az Országgyűlés Hivatalának helyiségeiben kizárólag országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője vagy a hivatal nyilatkozattételre kijelölt tisztségviselője tarthat sajtótájékoztatót az Országgyűlés munkájával kapcsolatos témakörben. Ettől eltérni az Országgyűlés elnökének előzetes hozzájárulásával lehet, Gréczy Zsolt azonban ilyet nem kért és nem kapott.

Szili Katalin, aki 2002-2009 között látta el a házelnöki feladatokat, az MTI-nek azt mondta, hogy az Országgyűlés épületében korábban is csak parlamenti képviselők, valamint - előzetes bejelentést követően - a kormány tagjai tarthattak sajtótájékoztatót. Sajtótájékoztatót még a képviselők munkatársai sem tarthattak a parlamentben - tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.