Gój motorosok is beleszólnának a budapesti kerékpározásba

A napokban tárgyaltak a Gój motorosok a kerékpáros fejlesztésekért felelős főpolgármester-helyettessel, Szeneczey Balázzsal, akivel bő félóra alatt szinte mindenben egyetértettek – derült ki az egyesületük Facebook-oldaláról. Az Index cikkére reagálva Szeneczey közölte, a Gój motorosok valóban elmondták javaslataikat, és amiben egyetértenek, az bekerülhet a fővárosi javaslatba.

A Gój motorosok Facebook-bejegyzése szerint olyan jól sikerült a tárgyalás, hogy Tarlós István meghívta őket abba a munkacsoportba, amely a fővárosi kerékpáros szabályokat vizsgálja felül. A főpolgármester az Indexnek viszont azt mondta: a munkacsoport még nem teljes, és abba a Magyar Kerékpárosklubon kívül egyelőre nem hívott meg mást. helyettese szerint azonban megvan az elméleti lehetősége, hogy mások mellett a Gój motorosokat is felkérjék.

A motorosok és partnerklubjuk, a Blue Knights LE MC Hungary a munkacsoportban azért lobbiznának, hogy sorszámozott láthatósági mellénnyel kötelezővé tehető legyen a kerékpárosok beazonosítása. Egyhetes alapfokú képzésben is gondolkodnak hatéves kortól mindazoknak, akik igénylik, és elvégzése után kerékpárvezetői engedélyt adnának ki. Nem javasolják a biciklisek buszsávban haladását, ahogy egyirányú utcába behajtásukat sem, mert mindkettőt balesetveszélyesnek tartják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.