Gőgös: Tiffán volt kampányfőnöke pályáztatás nélkül jutott földhöz

Baranya megye sem kivétel "a fideszes földmutyi" alól a szocialisták szerint, akik kifogásolják a földalapkezelő által kiírt újabb pályázatot.

Sásdon Prettl János fideszes megyei képviselő közel 400 hektárra "tette rá a kezét", a fideszes Tiffán Zsolt korábbi kampányfőnöke, Pintér Sándor pedig pályáztatás nélkül jutott 200 hektárhoz Szentlőrincen - írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságának MSZP-s alelnöke és Nagy Attila, Sellye független polgármestere.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) közben "suttyomban" újabb, a korábbinál jóval nagyobb területre írt ki pályázatot - fogalmaztak, hozzátéve: a beadási határidő lejártával derült ki, hogy több ezer hektár olyan földet is szétosztanának, amelyeknek csak 2-3 év múlva jár le a bérleti szerződésük.

"Hogy fogják tudni korrekten értékelni a pályázók üzleti tervét 3 évvel a gazdálkodás megkezdése előtt?" - tette fel a kérdést Gőgös Zoltán és Nagy Attila, felszólítva az NFA-t, hogy azonnal adjon választ arra, miért pályáztatják meg több ezer hektár állami föld bérleti jogát évekkel azok lejárta előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.