Gigantikus adatlopás a Pepsi honlapjáról

Egy hackerportál információi szerint egy török hackercsapat feltörte a Pepsi magyar honlapján lévő promóciós oldalt, ahonnan mintegy ötvenezer felhasználó személyes adatait, jelszavait lopták el és publikálták az interneten – adta hírül az Origo.

Egy török hackercsapat feltörte a Pepsi magyar honlapján lévő promóciós oldalt, ahonnan mintegy ötvenezer felhasználó személyes adatait, jelszavait lopták el és publikálták az interneten – írja az Origo, amely hivatkozik a Cyberwar News nevű hackerportál beszámolójára. Eszerint szombat délután a 3d.pepsi.hu címen működő oldal helyén – amelyen eredetileg a Pepsi regisztrálós nyereményjátéka volt elérhető – a Maxney nevű török hackercsapat üzenete fogadta a látogatókat.

A feltörésről az Anonymous hackercsoport magyar részlege adott hírt a Facebook-csoportjában. A hackerportál híréhez csatolták azokat a linkeket is, amelyeken összesen tizennégy külön fájlra bontva a Pepsi nyereményjátékára regisztrált – a Cyberwar News szerint több mint ötvenezer – felhasználó személyes adatai tölthetők le. A listán a nevek, az e-mail címek és a telefonszámok mellett a regisztrálók születési dátumai és lakhelyük városai is megtalálhatók – írja az Origo.

A fenti adatok mellett kiszivárogtak a regisztrációhoz használt jelszavak is, amelyeket nem biztonságos módon, titkosítva tároltak a szerveren. Minden olyan felhasználónak, aki tudja, hogy regisztrált a Pepsi játékára, és a részvételhez olyan jelszót adott meg, amelyet más szolgáltatás, például levelezőoldalakon vagy közösségi szájtokon is használ, ajánlott azonnal megváltoztatnia jelszavait, hogy fiókjaihoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá.

A Pepsi.hu-t működtető Fővárosi Ásványvíz- és Üdítőipari Zrt.-t az oldalon megadott elérhetőségeken szombaton délután az Origo nem tudta elérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.