George Pataki mindent megtesz a károsultakért

George Pataki, New York állam volt kormányzója közleményben tudatta: mindent megtesz azért, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel és másokkal együtt segítse az ajkai térségben történt katasztrófa károsultjait.

"Létrehozunk egy alapot, és arra kérjük az aggódó embereket a világon mindenütt, hogy csatlakozzanak erőfeszítéseinkhez, és segítsék ezeket a családokat" - írta a politikus szombati közleményében, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez.

George Pataki kommünikéjében megtisztelőnek nevezte, hogy Orbán Viktorral együtt dolgozhat az iszapömlés károsultjainak érdekében. A politikus hangsúlyozta, hogy ilyen nagyságrendű tragédiák esetén "mindannyiunknak, akik aggódunk a károsultakért, a segítségükre kell sietnünk".

Orbán Viktor csütörtökön Kolontáron közölte: egyeztetni fog George Patakival, New York állam volt kormányzójával egy olyan alap létrehozásáról, amelybe külföldön élő, tehetősebb magyarok küldhetik felajánlásaikat a károsultak megsegítésére.

A miniszterelnök szombati budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány kármentő alapot hoz létre az ajkai térségben történt vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. Beszámolt arról is, hogy felkérték George Patakit, legyen segítségükre.

A tájékoztatón Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője elmondta, hogy hétfőn, a George Patakival való konzultáció után megnevezik azokat az amerikai segélyszervezeteket, amelyeken keresztül az Amerikában élő magyarok és nem magyarok eljuttathatják adományaikat a károsultaknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.