Gaskó sztrájkokkal vonatná vissza Bajnai csomagját

Elviselhetetlen terhet ró az emberekre a "válságfokozó" Bajnai-csomag - mondta a LIGA és a Munkástanácsok közös demonstrációján Gaskó István. A szakszervezeti vezető szerint akár sztrájkokra is hajlandók, hogy a kormány vonja vissza a programját.

A tőke javára csoportosít át jövedelmeket és már-már elviselhetetlen terheket ró az emberekre a "válságfokozó" Bajnai-program, amelyet azonnal vissza kell vonni - jelentette ki Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke pénteken Budapesten a LIGA és a Munkástanácsok Országos Szövetségének közös demonstrációján.

Gaskó István szerint az új kormány programja kijelölt céljával ellentétben növeli a munkanélküliséget, csökkenti a reáljövedelmeket, drasztikusan rontja az életminőséget, és tovább fokozza a fásultságot az országban, ami akár az öngyilkosságok számának emelkedéséhez is vezethet.

A Bajnai-kormány "összeszerelő bérmunkára" építő gazdaságpolitikája helyett a belső erőforrásokra építő, a földre és a vízre alapozó gazdaságpolitikát kell bevezetni - mondta Gaskó István. A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: ha nem sikerül tárgyalások útján elérni a kormányprogram visszavonását, akkor munkabeszüntetések és tüntetések következnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.