Gárdisták várják Draskovicsot

Nem repülhetnek a MiG-29-esek; elbeszélgetnének Draskoviccsal a gárdisták; korrupció-gyanú a Hajdú Volánnál - vidéki és országos lapszemle.

Nem repülnek többé a magyar MiG-29-esek?

Valószínűleg nem emelkedik többé magyar felségjellel a levegőbe MiG-29-es vadászrepülőgép - értesült a Magyar Nemzet. Az eredetileg 28 gépes flotta üzemképes maradékát jelentő néhány példány mintegy másfél hónapja vesztegel a kecskeméti légibázison egy Oroszországban decemberben bekövetkezett katasztrófa nyomán. (MNO)

 

A Magyar Gárda fogadja Draskovicsot Eleken

Sajtóbeszélgetés után a „kormány válságkezelő intézkedései" témában rendeznek nyilvános lakossági fórumot csütörtök délután az eleki művelődési házban - írta a Beol internetes portál nyomán a Népszava internetes verziója. Az eseményen részt vesz Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A tárcavezető érkezésének hírére László Attila, a Magyar Gárda megyei sajtórferense jelezte: ők ott lesznek, mert „vele aztán van megbeszélni valónk bőven". A gárdisták abban bíznak, hogy a miniszter választ ad kérdéseikre." (Népszava Online)

Mégsem lesz piaccsarnok Nyíregyházán?

Elképzelhető, hogy nem valósul meg a Nyíregyházára tervezett piaccsarnok, amelyet a régi, lelakott helyére építenének 15 milliárdos beruházásban. A beruházó cég, a debreceni M3 City Center Kft. és német multinacionális partnere a visszalépést fontolgatja, mert a hat telekszomszéd egyikével még nem sikerült megállapodnia - írja a Kelet-Magyarország. A városnak a beruházás nem kerülne pénzébe, ha viszont a beruházó eláll a szándékától, a jelenlegi korszerűtlen csarnokot a szabolcsi megyeszékhelynek saját költségen kell felújítania. (Tudósítónktól)

Korrupció a Hajdú Volánnál?

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Hajdú Volán Zrt. gazdálkodása kapcsán a rendőrség - írta a csütörtöki Népszava. Egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként a Hajdú Volán (HV) Zrt. gazdálkodása kapcsán indult büntetőügyben, melyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság rendelt el nyomozást. A közlekedési cég - illetve vezetői - ellen a Hajdú-Bihar megyei rendőrségen tettek feljelentést, ám a főkapitányság kérte kizárását a nyomozásból. Bencze József országos főkapitány ezután jelölte ki a szabolcsi nyomozó hatóságot az eljárás lefolytatására. A feljelentés szerint éveken át mérlegcsalásokat is elkövethettek - olvasható a lapban. (Népszava)

Biztonságosabb betegellátás 110 millióból

Átadták Szegeden az I-es kórházból a felújított II-esbe költözött krónikusbelgyógyászati és geriátriai osztályt, és a reumatológiai klinikát. A beruházás 110 millió forintba került - írja a Délmagyarország. A költözés és a fejlesztések révén az idős betegek ellátása különösen sokat javult, elérhető közelségbe került számukra a reumatológiai, urológiai, neurológiai, pszichiátriai, és az intenzív ellátás. Mindez helyben végzett konzíliumokra is lehetőséget ad, így biztonságosabbá, gyorsabbá vált a betegellátás. A krónikusbelgyógyászat épületében képalkotó diagnosztikai eszköztár is rendelkezésre áll. A reumatológiai klinikán pedig lehetőség nyílik az úgynevezett infúziós biológiai terápiára is. (Tudósítónktól)

Nincs vevő a pécsi expo-centerre

A pécsi önkormányzat továbbra sem tudja értékesíteni a város expó-centerét, írja a baranyai megyeszékhely egyik internetes portálja, a Pécsi Újság. A csaknem 3 milliárd forintnyi hitelből megépített létesítmény éves törlesztése az újság szerint 180 millió (a NOL információi alapján viszont az éves hitelteher ennél lényegesen nagyobb, eléri a 320-340 milliót). A város szeretne megszabadulni az évente alig több mint tízmillió forint árbevételt termelő expó-centertől, ám eddig csak egy hongkongi cég érdeklődött, s ajánlatot ez a cég sem tett. Ha a városnak sikerül eladni a létesítményt, akkor a befolyt pénzből az expó hitelét szeretnék kiegyenlíteni vagy csökkenteni. (Tudsítónktól)

További magyarországi híreink a Belföld Rovatban

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.