Garázdasággal vádolják a zuglói LMP-s képviselőt

Garázdaság vétsége miatt eljárás indult a XVI. kerületi rendőrkapitányságon Várnai László zuglói önkormányzati képviselő ellen, aki emiatt felfüggesztette LMP-s tagságát. A zuglói önkormányzat lemondásra szólította fel a politikust.

A hírt a Magyar Hírlap közölte kedden a Fővárosi Főügyészség tájékoztatására hivatkozva. A XIV. kerületi önkormányzat MTI-hez eljuttatott keddi közleményében mandátuma visszaadására szólította fel Várnai Lászlót. Schiffer Andrást pedig arra kérték, zárja ki az önkormányzati képviselőt a pártból.

Mint fogalmaztak, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a képviselő ellen eljárás indult, miután bántalmazta gyermeke édesanyját, s az önkormányzat mélységesen elítéli és felháborítónak tartja az agresszió bármilyen formáját, különösen a családon belüli erőszakot.

A Magyar Hírlap cikke szerint a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség korábban a vádemelés elhalasztásáról határozott, amely ellen a gyanúsított panasszal élt. A napilap megkereste Várnai Lászlót, aki annyit mondott: szakítása után gyermekelhelyezési pere volt, amely azután rendben lezárult. Visszautasította azokat a híreket, hogy felesége vagy élettársa bántalmazása miatt indult volna eljárás ellene.

A politikus az ügy kirobbanásakor felfüggesztette LMP-s párttagságát. A Magyar Hírlapnak Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke elmondta: az illetékes pártszervek vizsgálják, hogy lefolytatható-e Várnai László ellen fegyelmi eljárás. Egyúttal hangsúlyozta: az ártatlanság vélelme a képviselőt is megilleti, de az LMP alapértékeivel összeférhetetlen bármilyen erőszakos cselekmény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.