Gál J. Zoltán: Nem a Miniszterelnöki Hivatalból került ki az őszödi felvétel

Nem a Miniszterelnöki Hivatalnál lévő felvétel, és nem is annak másolata szivárgott ki - írja saját újságja hasábjain Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kálváriája kapcsán Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal akkori államtitkára.

2006. szeptember 17-én délelőtt az MSZP több akkori politikusa, köztük a párt akkori szóvivője hívott telefonon, hogy tőlük a Magyar Rádió egy miniszterelnöki beszédre kért reakciót. Miután a rádiósok nem voltak hajlandóak elárulni, miféle beszédet is kellene kommentálniuk, a kérést visszautasították. Tőlem, mint a kormányzati kommunikáció akkori vezetőjétől érdeklődtek, tudom-e, miről van szó, mert kideríteni csak annyit lehetett: a felvételen a miniszterelnök állítólag káromkodik - idézi fel írásában Gál J. Zoltán, aki jelenleg az újság főszerkesztője.

Az egykori államtitkár szerint ő sem tudta, miről lehet szó. Bement az irodájába, s már ott, a rádióban hallgatta meg a beszéd összevágott változatát. 

"Tudtam, hogy arról májusban két felvétel készült, abból az egyik az MSZP-hez, a másik pedig a Miniszterelnöki Hivatalba, az én irodámba kerülhetett. Azonnal keresni kezdtem" - olvasható Gál J. írásában. Elkezdte keresni a szekrényben a felvételt, ám nem találta, s az őt akkor a győri fórumáról fölhívó Gyurcsány Ferencnek felajánlotta lemondását:

"Elmondtam, hogy valószínűleg az őszödi beszéd felvétele kerülhetett ki, az eredetinek itt kellene lennie ebben a szekrényben, amely előtt állok, de mivel gőzöm sincs, megvan-e még, a felelősséget természetesen vállalom. Gyurcsány a lemondás helyett azt kérte, keressük tovább a felvételt, ő folytatja a hivatalos programját, amint tud, jelentkezik újra. Munkatársaimmal egyenként kezdtünk belehallgatni a kazettákra rögzített beszédekbe, úgy a tizedik lehetett a sorban az őszödi. Ott volt tehát abban az átkozott szekrényben."

A volt államtitkár írása a vasarnapihirek.hu oldalon olvasható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.