Futball-Eb: megmenekültek a kocsmák és a szurkolók

Meghátrált az MTVA, melynek vezetői napokkal ezelőtt még azt remélték, sok-sok pénzt lehet kasszírozni abból, ha megfizettetik a kocsmákkal és pubokkal a foci-Eb meccseinek vetítési díjait. Az MTVA hirtelen észrevette, hogy "sportszerető közvélemény" is van Magyarországon.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) mégsem kér pénzt a sportközvetítések nyilvános vetítési jogai után a kiskocsmáktól. Erről Böröcz István, az említett alap vezérigazgatója tájékoztatta a sporszerető közvéleményt. A romkocsmák föllélegezhetnek, a foci EB-t láthatják vendégeik.

A döntésre azután került sor, hogy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója "áttekintette" a nyilvános közvetítések kötelező díjfizetése kapcsán kialakult helyzetet. Néhány nappal ezelőtt is áttekintette, de akkor még úgy állt a helyzet, hogy jelentős pénzdíjakat szerettek volna beszedni a kocsmák és pubok tulajdonosaitól. Aztán ma reggel hirtelen megváltozott a helyzet.

"Figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat – írja a nagylelkűséget mindenekfelett tartó MTVA Kommunikációs Igazgatósága közleményében. – Így lehetővé válik, hogy külön költség nélkül mind a magyar, mind a hazánkba látogató külföldi sportbarátok kis- és nagyrendezvényeken, szórakozóhelyeken, kiskocsmákban és más közösségi helyeken együtt tudjanak szurkolni kedvenc csapataiknak, versenyzőiknek a hamarosan kezdődő Labdarúgó-Eb és az olimpia alkalmával. Mindez várhatóan nagy forgalomnövekedést generál majd a hazai vendéglátósoknak, akik térítésmentesen tarthatnak nyilvános vetítéseket.

A közmédia számára rendkívül fontos, hogy a nagy népszerűségnek örvendő sporteseményeket, különösen az olyanokat, melyek a magyar nemzetet képviselő sportolók részvételével zajlanak, a hazai sportkedvelő közönség számára otthonukban és a közintézményekben elérhetővé tegye" – olvasható a közleményben.

Arról, hogy kinek vagy kiknek a nyomására hozta meg az MTVA ezt a rendkívül empatikus döntést, nem közöltek részleteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.