Füstölgők tiltakoznak

Vajon a WHO komolyan gondolja-e, hogy 20 ezer magyar dohánytermesztő ellehetetlenítésétől akár csak egy fővel is csökken a dohányosok száma az országban? – tudakolja közleményében a felnőtt magyar dohányosok véleményét képviselő Füstölgők Társasága.

A múlt héten nagy sajtóvisszhangot kapott a Magyar Dohánytermelők Szövetségének közleménye, melyben a szervezet a WHO legújabb, a dohánytermelés visszaszorítását szorgalmazó javaslataira reagált. Becsléseik szerint az új indítvány mintegy 20 ezer magyar dohánytermesztő megélhetését sodorná veszélybe. A Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezmény legújabb tervezete többek között önkényesen korlátozná az egyes államokban a dohánytermelő terület méretét, és megtiltaná a hosszú távú szerződések kötését a termelők és a felvásárlók között.

A Füstölgők Társasága – noha dohánytermelői kérdések nem tartoznak szorosan a szervezet tevékenységéhez – tiltakozik a WHO javaslata ellen. Szerintük a magyarországi dohánytermesztés megszűnése miatt egyetlen fővel sem csökkenne a magyarországi dohányosok száma, tehát a javaslatok nem segítik az egészségügyi célkitűzést.

Az egészségügyi haszonnal nem kecsegtető, ugyanakkor komoly gazdasági és foglalkoztatási károkat előrevetítő javaslatokat pedig nem tartják előremutatónak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.