Füstködriasztás lehet Nyíregyházán

Még napokon át marad a rossz minőségű levegő Nyíregyházán, ezért a városvezetés arra kéri a lakosságot, hogy lehetőleg ne használják a dízelüzemű gépkocsikat.

Nyíregyházán még több napig nem várható a levegő minőségének javulása, s ha a szálló por koncentrációjának átlagértéke meghaladja a riasztási küszöbértéket, a városvezetés holnap elrendeli a füstködriadó riasztási fokozatát.

A városháza tájékoztatása szerint a szabolcsi megyeszékhelyen továbbra is a füstködriadó tájékoztatási fokozata van érvényben. Ma összeült a Szmog Riadó Bizottság, hogy elemezze és értékelje a beérkező légszennyezettségi és meteorológiai adatok alapján a környezetveszélyeztetés kockázatát.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel a www.nyiregyhaza.hu honlap és a többi sajtóorgánum ezzel kapcsolatos híradásait. A legfrissebb levegőminőségi adatokat megtalálják a következő internetes honlapon: www.kvvm.hu/olm.

Egyúttal arra kérik a lakosokat, hogy kerüljék a személygépjárművek, s főként a dízelüzeműek használatát,
lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan. Nyíregyháza egész területén visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalom van érvényben. A közterület-felügyelet munkatársai 8-16.30 óra között ügyeletet tartanak a 42/414-118-as telefonszámon.  Veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek, nekik kerülniük kell a szabadban tartózkodást, a szellőztetést lehetőleg a déli és a kora délutáni órákban végezzék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.