Fürdőruhás Mikulások a gyermekkórházért

Megint feltűntek a városban a fürdőruhában kocogó Mikulások. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is jótékonysági céllal futottak: az idén a Heim Pál Gyermekkórházat támogatták.

Ötven fürdőruhás, piros sapkás Mikulás futott vasárnap a Nyugati tér és az Oktogon között. Az idén ötödször megrendezett Nagy Mikulás Kocogás nevezési díjaiból és az adományokból a Heim Pál Gyermekkórházat támogatják a szervezők. Az ötven futónál jóval többen  regisztráltak, és fizették be a háromezer forintos nevezési díjat.

A futók vasárnap kora délután a Westend Jégteraszáról indultak, elkocogtak az Oktogonig kocogtak, majd vissza a Nyugati térre.

A rendezvényt minden évben jótékony céllal hirdetik meg. Támogatták már például a paralimpiai mozgalmat, a rákos gyerekeket és a cukorbetegeket. Az idén a Heim Pál Gyermekkórház támogatására vágtak neki fürdőruhában a hidegnek. A furcsa futással arra is fel akarták hívni az emberek figyelmét, hogy adójuk 1 százalékát felajánlhatják az intézménynek. A nevezési díjakból, illetve a támogatóktól és az adományokból befolyt összegből idén életfunkció-figyelő berendezéseket vesznek majd a gyermekkórháznak.

Mikulás futás
Mikulás futás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.