Fürdőprogramok a Víz világnapján

Idén, első alkalommal csatlakozik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. a Víz Világnapjának (március 22.) megünnepléséhez. Ennek köszönhetően változatos programokkal várják a látogatókat a Széchenyi, a Dagály, a Gellért és a Lukács fürdőben.

A legtöbb és legtovább tartó programok a Széchenyi fürdőben lesznek keddtől csütörtökig. A rendezvények szakmai nappal kezdődnek, melynek keretében lesz kerekasztal-beszélgetés, orvosi tanácsadás, háztartási víztisztító berendezés bemutatása, egészségmegőrzési felmérések, szépségipar bemutató, s meditatív koncertet ad Soós Arnold és Zsarnai Gábor. Természetesen a sportnap sem maradhat el, március 23-án a különböző vízi sportok bemutatójával, részvételi lehetőséggel.

A zárónap, azaz csütörtök a kultúráé, melyen gyermekrajz-kiállítás, gasztroprogram és felolvasószínház is lesz, továbbá fellép a Trefort Ágoston Gyakorlóiskola gimnáziumi kórusa, egy indonéz hangszeres együttes, koncertet ad Ágnes és zenekara, valamint Palya Bea, továbbá jazz és alternatív rock együttesek, de lesz meglepetés performance is, azaz Splashmob előadások a fürdő egész területén.

Mindhárom nap lesznek állandó programok, mint például Herbalife testanalízis mérések, az Oxigén Medical Center egészségügyi mérései, a Biolabor biorezonanciás mérései, az Életrezgés központ mágnes terápiás kezelései, bioépítészet, elektroszmog-mérés és –előadás, továbbá Boda Balázs és Oláh Katalin festmény-, s Halász Alexandra selyemfestmény-kiállítása.

A Dagály, a Gellért és a Lukács fürdő március 22-én várja az érdeklődőket, előbbi kettő 9-16, míg utóbbi 11-17 óráig. Mindhárom fürdőben lesznek tárlatvezetések, melyek során a látogatók a nagyközönség elől elzárt területekre is betekinthetnek, a Dagályban a séta során meg lehet kóstolni a Béke Kút vizét, a látogatás után pedig lehetőség van kedvezményes úszójegy vásárlására.

A Gellért fürdőben reggel 9 órától óránként indul az ingyenes látogatás, magyar és angol nyelven. A séta során bemutatják az Aragonit barlangot, s a forráskutat, valamint az Európában egyedülálló, 1927-ben épült, s azóta is üzemelő hullámkeltő-gépet. Emellett lesz például ingyenes fürdőorvosi tanácsadás a gyógyvíz jótékony hatásairól és a gyógykezelésekről, ingyenes kozmetikai tanácsadás, 10 órától pedig zenés program az aulában.

A Lukács fürdő a látogatókat elkalauzolják a Malomtóhoz szakértő barlangász vezetésével, a séta végén pedig  vízkóstolás lesz az ivócsarnokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.