Fura médiaszabályozás Nagykőrösön

Szokatlan lépésre készül a fideszes irányítású nagykőrösi önkormányzat: a tervek szerint úgy módosítanák a képviselő-testületi ülésekre vonatkozó szabályt, hogy a jövőben a nyilvános ülésekről csak előzetes engedély alapján lehetne kép- és hangfelvételt készíteni, az egyes napirendi pontokról pedig csak teljes terjedelemben lehetne hírt adni.

"A sajtószabadság durva korlátozására készül Nagykőrös önkormányzatának fideszes vezetése" - fogalmaz közleményében László Ferenc, nagykőrösi szocialista önkormányzati képviselő.

Mint írja, a csütörtöki képviselő-testületi ülésen a szervezeti és működési szabályzatot úgy akarják módosítani, hogy videó- és hangfelvételt csak akkor lehessen készíteni még a nyilvános ülésről is, ha azt a kezdés előtt legalább egy órával az illető bejelenti a polgármesternek.

"További korlátozás, hogy felvétel 'csak napirendi pontként teljes terjedelemben készíthető és hozható nyilvánosságra, a felvétel egy példányának a képviselő-testületi ülést követő 5 napon belüli polgármester vagy jegyző részére történő eljuttatása mellett'.

Az MSZP-s politikus szerint a Czira Szabolcs fideszes polgármester, kormánypárti országgyűlési képviselő által jegyzett javaslat szűkíteni kívánja az ülésekről tudósító média lehetőségeit, megakadályozva, hogy szabadon tájékoztathassák a lakosságot az ülésen történtekről, a meghozott döntésekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.